Bruno Čebulj
Krvavška cesta 10
SI-4207 Cerklje
SLOVENIJA
Tel.:+386(0)42522415
Mobi:+386(0)51366592

info@bruno-cebulj.com

 

Gnezdilno korito prvakov

Primerno za skobčevke in druge duplarke.

od zgoraj

od strani

Nikoli se točno ne ugotovi koliko mladičev na leto se ne izvali, ker se že v jajcu ohladijo in preminejo zaradi kotaljenja po valilnici. Da se to ne bo več ponovilo sedaj obstaja za ta problem rešitev.

od zadaj

od strani

Novo gnezdilno korito prvakov ima v nasprotju z drugimi koriti iz umetnih mas nekatere prednosti katere na prvi pogled niso takoj prepoznavne.

1. Jajce, katero se pomotoma odvali izpod samice se bo vedno vrnilo nazaj k samici v korito saj ima to novo korito od vseh strani padec 10 stopinj.
2. Gnezdilno korito prvakov je izdelano pod pritiskom in tako ne vsebuje nepotrebnih luknjic in mehurčkov tako, da jajce ne more nikjer obstati in se zaradi tega ohladiti.
3. Prednost izdelave pod pritiskom omogoča močno trdnost kljub obliki kar tudi končno zagotavlja toplotno izolacijo.
4. S svojimi merami 24cm x 19cm v nepredelani obliki je gnezdilno korito prvakov večje od ostalih modelov na tržišču in tako s tem ponuja več prostora za mladiče.
5. Kljub zgoraj omenjeni obliki korita ima le to na vrhu rob obrnjen navzven širine 1 cm katerega je možno obrusiti in omogoča prilagajanje že izdelanim valilnicam v zunanjih merah.
6. Rob je visok 8cm. S tem so ob kontroli mladiči z gotovostjo varni pred padci iz gnezda.
7. Gnezdilno korito prvakov stoji z obema nogama na tleh, zatorej ni nobene potrebe za dodatno montiranje nog ali lesenih letvic.

Nazadnje ne pozabite prednosti v primerjavi z lesenimi koriti glede obstojnosti, higiene, itd. Tako za čiščenje plastičnega korita niso potrebni nobeni kemični preparati, ker se to korito zelo lahko očisti. Dezinfekcijski preparati se vpijejo globoko v les in jih ptice lahko zaužijejo ob glodanju tega lesa, kar lahko vodi do obolenja in do smrti.

In še za konec:
Pomislite malo pri tem, da se bo s samo eno rešeno ptico cena večkratno amortizirala. Mislim, da toliko argumentov zadošča.

In tako si sedaj lahko še sami priskrbite po zamislih prvakov osnovano gnezdilno korito.

Izključna prodajo ima:
Priimek: Kuhr
Ime: Richard
Az-št.: 9385
Ulica: Langschmidtstr. 16
Kraj: 49326 Melle
Telefon: 05428/2382
Mobitel: 0172/5927325
E-Mail: Richard.Kuhr@web.de
Spletna stran: http://www.richard-kuhr.de